Kedves Pilóta Jelölt!

Magyar állampolgárok az EASA szabályozás szerint az alábbi feltételek mellett tudnak Class 1 Initial orvosi minősítést megszerezni: elvárás a jó testi és szellemi egészség, a kellő motiváció és jó, ha a jelentkezőnek vannak ismeretei a pilóta hivatás szépségéről és a kihívásairól. A szabályok szigorúak, de aki bekerül az EMPIC rendszerbe, a következő  vizsgálatokat már könnyebben tudja majd teljesíteni.

Kérjük hozza magával és a vizsgálat reggelén mutassa be a következőket:

  • 1 hónapnál nem régebbi teljes vérkép és vizelet leletet, amely tartalmazza a  Kreatinin, Karbamid, GFR, vércukor, SGOT, SGPT, Gamma GT, Bilirubin, Húgysav, Se cholesterin, Se triglicerid, HDL-cholesterin, TSH. értékeket, aláírást és pecsétet.

  • 1 hónapnál nem idősebb mellkas Rtg. leírást és véleményt.
  • minden korábbi betegségről az orvosi dokumentumokat és azok másolatait.
  • Ha kórházban feküdt vagy balesete volt, a zárójelentések másolatait kérjük.
  • Egy orvosi jelentést vagy leletet akkor tudunk befogadni, ha a következő formai kellékeknek megfelel: 1. van fejléc, 2. vélemény/diagnózis 3.orvos aláírása, pecsétje. Ha tehát egy korábbi orvosi dokumentumról nem látható, hogy milyen Intézetben készült, mikor és ki végezte a vizsgálatot,  sajnos nem tudjuk elfogadni  és ezért kérjük már az AeMC megjelenés előtt e kellékeket is pótolni.
  • Aki korrekciót visel, szemüvegben érkezzen! A kontaklencsét a nyers látóélesség ellenőrzésekor ki kell majd venni!!
  • TAJ kártyát vagy TAJ számot

A Kórházban van büfé, de lehet  tízórait hozni. WIFI is rendelkezésre áll.

Amennyiben kisebb egészségi probléma kiderülne, kap majd egy levelet, amelyben összefoglaljuk, hogy mikor és milyen ellenőrző vizsgálatok elvégzése után kell majd újból találkoznunk.

A Központban végzett repülőorvosi vizsgálat díja 33.700.- Ft, amit a helyszínen készpénzben kell fizetni. Alkohol és drog teszt díja 10.000.- Ft (készpénzben fizetendő)

Pszichológiai tesztet  Dr. Gedő László végzi, akivel az Országos Tisztifőorvosi Hivatal  megbízási szerződést kötött, így az előírások szerinti Igazolásokat ad ki. A vizsgálat dátumát majd – a repülőorvosi vizsgálat után- a Repülőorvosi Központban kell egyeztetni.    A 35.000 Ft díjról a számlát majd a pszichológustól kell kérni.

A Központ minden munkatársa azért fog dolgozni, hogy az alapos vizsgálat után Ön majd Orvosi Minősítést kaphasson és pilóta lehessen, így a vágyai teljesüljenek!

Abban az esetben, ha a feltételek megfelelnek, várjuk jelentkezését:

www.repulorvos.hu /jelentkezés     vagy  a 36 1 280 6809  Titkárság telefonján  (munkaidőben)